Dana 13.07.2022. godine, u prostorijama kompanije EURO MEAT Maglaj, od strane 3 auditora halal kvaliteta je izvršen recertifikacijski audit halal kvaliteta.

Audit halal kvaliteta je sistematsko i nezavisno ispitivanje ili provjera, sa ciljem da se utvrdi da li su aktivnosti i rezultati koji se odnose na halal kvalitetu u skladu sa zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010. Auditi se vrše u skladu sa metodologijama i na način propisan relevantnim međunarodnim standardima, uz uvažavanje specifičnih zahtjeva Halal standarda. Auditom je potvrđeno da je kompanija EURO MEAT d.o.o. Maglaj opredijeljena za održavanje implementiranih standarda, stalno napredovanje i očuvanje kvaliteta i sigurnosti proizvoda.

Pored Halal standarda, EURO MEAT d.o.o. ima implementiran ISO 9001:2015 i IFS standard te posluje u skladu sa HACCP načelima, a sve s ciljem pružanja što kvalitetnijeg i sigurnijeg proizvoda krajnjem potrošaču. Naš moto “Brzo. Svježe. Provjereno.” je naša vodilja u obezbjeđivanju najboljih proizvoda i usluga našim kupcima a naši standardi su garancija za to.

BosnianEnglishGerman